Back to all Post

Drie redenen om onze galerijen te bezoeken

Oogcontact met kunst – Mentale ontspanning – Echte ontmoeting met een kunstenaar

Oogcontact met kunst

Studies hebben aangetoond dat wanneer we naar een kunstvoorwerp kijken, we de motorische cortex stimuleren, het deel van de hersenen dat de bewegingen van het lichaam regelt. We zien een kunstvoorwerp niet alleen, we voelen het met elke cel in ons lichaam.

Daarom moet kunst absoluut visueel worden aangeraakt, want alleen dan komt het tot leven. Onze ruimtes kunnen worden geladen met betekenissen en onze verbeeldingskracht en bewustzijn van interpretaties. Daarom hebben we in onze galerij een zo comfortabel mogelijke sfeer gecreëerd, waar ogenschijnlijk verschillende kunstvoorwerpen elkaar op een verrassende manier aanvullen, waardoor de kijker wordt ondergedompeld in de wereld van schoonheid zonder dat ze ervan kunnen genieten. . Daarom zijn onze galerieën in Nice en Knokke alle dagen van de week open en als je om wat voor reden dan ook niet naar ons toe kunt komen, organiseren we online rondleidingen voor je om in contact te komen met kunstvoorwerpen.

Photo_Article6-01

Geestelijke ontspanning

Als we met onze bezoekers praten, zijn we vaak en oprecht verrast door het scala aan emoties en interpretaties die ze voelen wanneer ze worden geconfronteerd met de kunstwerken die aan onze muren te zien zijn. Elke keer zijn we oneindig blij en dankbaar voor iedereen die hun gedachten deelt, of zelfs voor zichzelf houdt, langzaam drijvend tussen kunstwerken. Het is belangrijk om te onthouden dat we allemaal verschillend zijn en dat de eigenaardigheden van onze beschouwing van kunst ook anders zijn.

Er zijn meesterwerken die ons choqueren, van streek maken of zelfs boos maken. Maar elk van deze emoties sluit ons plezier niet uit. Kunst kan tegelijkertijd op magische wijze prikkelen en kalmeren. Contemplatie is ontspannend en zelfs helend. Kunst heeft de kracht om ons te bevrijden van gedachten, het slopende leven van alledag en angst. Het kunstobject kijkt naar ons en we ontspannen, vinden harmonie, we keren ons naar binnen, we weten en realiseren. Kunst leert ons noodzakelijkerwijs om door de ogen van een ander naar de wereld te kijken, en het is dit vermogen dat ons in staat stelt om empathie te ontwikkelen, zo noodzakelijk in de moderne wereld.

Echte ontmoeting met een artiest

We kunnen dit niet cynisch een galerijoptie of speciale service noemen. Voor ons is dit een kans om u, onze klanten, dichter bij de kunst te brengen, om kennis te maken met de wereld van de kunstenaar, niet alleen door het prisma van zijn werken, maar ook door middel van communicatie. Daarom organiseren we regelmatig open tentoonstellingen en exclusieve besloten ontmoetingen met kunstenaars. Het vooruitzicht om met de maker te communiceren, hem de meest gerichte en gedetailleerde vragen te stellen, om niet alleen het resultaat, maar ook de kunstenaar aan te raken, is misschien wel een van de meest waardevolle kansen die we je kunnen bieden.

logo eyecom – Agence de communication et d’événementiel