Back to all Post

Waarom heb je kunst in huis nodig?

Atmosfeer

Het vinden van kunstwerken is een van de meest elementaire interieurontwerptaken. Kunst in een interieur brengt emoties over, schept een sfeer en maakt de ruimte echt individueel en geeft een bijzondere betekenis aan de invulling ervan. Hier helpen we je graag mee.

Als je een kunstwerk in onze galerij hebt gevonden dat je met een buitengewone dosis liefde leuk vindt, aarzel dan niet om het te kopen. Helaas is het zo gemakkelijk om iets te missen en die spijt zal je altijd bijblijven. Kunstwerken van populaire kunstenaars zijn vaak snel uitverkocht, dus als je een connectie voelt met een kunstwerk, koop het dan zo snel mogelijk. Het hebben van een uniek stuk is erg belangrijk in onze eindeloze reproductiewereld.

Photo_Article11-01

Inspiratie

Wees niet bang om regelmatig kunstwerken te ontdekken die op het eerste gezicht niet bij uw smaak passen. Te vaak wordt kunst in het interieur beperkt door vormen, bijvoorbeeld schilderijen of tekeningen, maar het kunnen ook sculpturen of volumetrische muurkunst zijn. Als je een kunstwerk ziet dat je leuk vindt, maar niet helemaal in je ruimte past, neem dan onmiddellijk en zonder twijfel contact op met onze expert. We kunnen qua stijl een vergelijkbaar item voor je vinden, maar waarvan het karakter beter bij je past. Vergeet ook de waarheid niet: kunst is persoonlijk. Wat de een leuk vindt, past helemaal niet bij de ander.

Ontwerp

Zelfs de meest perfecte ruimte qua design en architectuur zal niet leven zonder kunst. Dit idee werd met de meeste precisie uitgedrukt door de Franse kunstenaar Claire Basler: “Kunst moet de toeschouwer van alle kanten omringen, hem meezuigen in de wervelwind van kleuren en emoties.” Daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn!

In feite zijn er 3 opties voor kunst-interieur relaties:

– Wanneer de grens tussen kunst en interieur is vervaagd (bijvoorbeeld het persoonlijke interieur van Basler, waarbij de muren de rol van doeken spelen);

– Wanneer het interieur is opgebouwd rond een kunstobject of een gehele kunstcollectie;

– Wanneer in de laatste fase van het project kunst wordt geïntegreerd in een afgewerkt of bijna afgewerkt interieur.

Als galerie werken we actief aan het derde en tweede punt. De integratie van kunst in een afgewerkt of bijna afgewerkt interieur is de kortste weg die het mogelijk maakt om, zelfs na veel veranderingen, te spelen met de reorganisatie van kunstwerken of ze te vervangen door nieuwe. Meestal is deze integratie gebaseerd op uw persoonlijke gevoelens en sympathie voor een bepaald kunstobject.

Het bouwen van een interieur rond een kunstwerk is een langere en meer fundamentele benadering. Hierbij werken we actief samen met een architect en interieurarchitect, maar kunnen we ook kunstenaars inzetten om in opdracht absoluut unieke meesterwerken te creëren.

Bij het kiezen van een kunstwerk is het belangrijk om te onthouden dat kunstwerken met hun eigenaren van huis tot huis reizen. Daarom is de emotionele band van een persoon met het kunstwerk belangrijker dan het samenspel van de kleuren van het interieur en het kunstwerk.

logo eyecom – Agence de communication et d’événementiel