Back to all Post

Drie redenen om te investeren in hedendaagse kunst

Een bloeiende markt

Hedendaagse kunst was tot eind jaren negentig een marginaal segment van de kunstmarkt. Vandaag vertegenwoordigt het 15% van de wereldwijde verkoop van kunstveilingen en is het de belangrijkste motor van zijn groei: in 20 jaar tijd bedroeg de groei 2,100%.

De afgelopen 20 jaar heeft de hedendaagse kunstmarkt ingrijpende structurele veranderingen ondergaan: steeds meer kunstenaars (van 5.400 tot bijna 32.000 gepresenteerd op de veilingmarkt vandaag), steeds meer naast werken (van 12.000 tot 123.000 kavels). De markt heeft zich geografisch ontwikkeld en uitgebreid (van 39 naar 64 landen die deelnemen aan veilingen). De groei is versneld met de toename van transacties op afstand en vormt vandaag het meest dynamische en winstgevende segment van de hele kunstmarkt.

De uniciteit van elk kunstwerk bepaalt de betrouwbaarheid van de investering in kunst. En dat is precies wat de unieke kunst van hoge kwaliteit is die u in onze galerie kunt vinden. Wij werken alleen met betrouwbare en internationaal gevraagde artiesten. Uw aankoop van kunst bij ons is daarom altijd een investering. Door flexibele financiële voorwaarden, kunstverhuur, wereldwijde levering en online rondleidingen aan te bieden, vergroten we bovendien uw winkelmogelijkheden en het daaropvolgende plezier van interactie met de kunstvoorwerpen die u leuk vindt.

Photo_Article7-01

Waarden en tradities

Sinds het begin der tijden heeft kunst de mensheid altijd in staat gesteld om de mysteries van de schepping te ontwikkelen, te dromen, te overpeinzen en te begrijpen. Zonder een precieze definitie kan kunst zich uiten via een aantal concepten en ideeën, waarin iedereen iets van zichzelf zal vinden: schoonheid, emoties, waarde. Kunst is een uiterst delicaat onderwerp dat een speciale benadering en begrip vereist. Het is niet alleen belangrijk om het te waarderen, maar ook om de kunst te kunnen begrijpen. Als alles vrij eenvoudig is met klassieke vormen en genres, vereist hedendaagse kunst soms een bepaalde interpretatieve fantasie of een goed medium dat het concept en de bedoeling van de kunstenaar kan onthullen. Daarom selecteert onze galerie niet alleen de beste kunstvoorwerpen, maar zorgt ook voor een directe verbinding tussen koper en kunstenaar. Elk verworven kunstvoorwerp kan het begin worden van een nieuwe traditie: verzameling, geschenken, speciale communicatie, enz.

Geestelijke goederen

We bekijken kunst niet alleen in termen van financiële of materiële activa. Elk kunstobject in onze galerie is vooral een toespraak en een bijzondere boodschap van de kunstenaar, zijn stemming, zijn filosofie en zijn boodschap, gevuld met een sociaal-culturele context.

Het optische en kinetische werk van Patrick Rubinstein blijft thematisch flirten met de popcultuur zoals Andy Warhol of Jean-Michel Basquiat in hun tijd deden. Het werk van de kunstenaar met perspectief is verbazingwekkend en raakt op aangrijpende wijze de kwestie van de hiaten in onze visuele waarneming, neemt ons mee naar nieuwe dimensies en opent nieuwe horizonten. We zien hoe de constante dynamisch wordt, hoe de beelden van de 20e-eeuwse popcultuur onze moderniteit binnendringen.

Zo laten de sculpturen van Richard Orlinski zien hoe gemakkelijk een kunstvorm agressie kan neutraliseren, hoe spelen met bloemen wilde dieren verandert in positieve kunstvormen, en hoe kunst zelf ons in staat stelt niet bang te zijn, maar te observeren en te waarderen.

Andrea Roggi’s verbazingwekkende Trees of Life zijn als een teleporter naar de betekenissen en beelden van oude religies. Als we ernaar kijken, zien we de hele symbolische geschiedenis van het universum, en dit metafysische motief voert ons tegelijkertijd terug naar het verleden, wortelt ons in het heden en stelt ons in staat naar de toekomst te kijken.

logo eyecom – Agence de communication et d’événementiel